A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Tanulni, tanulni, tanulni...

2016. december 05. - KovácsL

Emlékeztek, hogy mit mondott Lenin? Ez a mai világra is jellemző. Nem tudsz versenyben maradni a munkaerő piacon, és vállalkozás szintjén se, ha nem fejleszted magad folyamatosan.

tanulni_tanulni_tanulni.jpg

Aki nem hajlandó a tudásra áldozni pénzt, nem számol a tudatlanság költségeivel.

Tonk Emil

Tudás = hatalom?

A hatalom szó eléggé elcsépelt, hiszen a hallatán mindenki a rosszra asszociál. Pedig Francis Bacon szerint a tudás hatalom, amely részben igaz - Brian Tracy szerint. Valójában, amit praktikus okokból alkalmaznak valaki másért, az valóban hatalom. A könyvtárak tele vannak olyan tudással, ami senkivel nem tesz semmi jót.
Ahhoz, hogy pozitív és építő irányba változzon a gondolkodásod, folyamatosan új ötletekkel kell táplálni az elmét. Folytonos kereséssel kell megtalálni azt az utat, amivel jobban, gyorsabban, olcsóbban és könnyebben lehetséges dolgozni. Ezenkívül - természetesen -, keresni kell annak is a módját, hogy minél jobban kiszolgálhassuk az ügyfeleinket, illetve kliensei körünket.

Tanulni, fejlődni, és élvezni

Az önfejlesztés során egy új világ nyílik meg. Látószögünk hatalmasat tágul, és máshogy látunk mindent. Majd minél nagyobb a tudásunk, annál több az értékünk is. Ez a velejárója.
Ha tehát több pénz, boldogság, és élet élvezet a vágyad, akkor nincs más hátra: tanulj!

  • olvass
  • járj különböző kurzusokra (tréning, előadás)
  • vedd körbe magad értékes emberekkel

Olyan információk (már pedig tudjuk, ezt a világot éljük) birtokába kerülünk, amivel sokkal szebbé tehetjük az életünket.
Biztosan te is vágysz a szép életre. Tedd meg a fent említett javaslatokat, és fejlődj, majd élvezd az életet.

Gyakorlat

Mindenki tudja, hogy belekezdeni egy új dologba elég nehéz - főleg ha nincs kedvünk hozzá. Ez egy komfortzónán kívüli állapot, ami pedig kényelmetlen.
Könyvet olvasni? Tréningre járni? Gondolhatod most magadban, hogy utoljára középiskolás korodban olvastál el bármit is. Tréningre meg talán nem is jártál. A sikeres emberekről meg nem is beszélve.

Légy fokozatos!
Tűzz ki célokat, és olvass el egy nap egy oldalt, vagy egy bekezdést. A lényeg, hogy fokozatosan növeld, és jutalmazd meg magad minden egyes kis cél elérése után (nyilván azért mert elolvastál egy bekezdést ne vegyél egy új autót...bár rád bízzuk)
Két havonta csak egy tréning! Legyen ez kommunikáció, marketing, pszichológia...bármi, ami a te szakmádhoz tartozik.
Kezdj el megismerni sikeres embereket, és éhezz a tudásukra. Csak egyet... meglátod milyen felemelő lesz.

 

A képet köszönjük innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr2612017799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása