A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

3 tipp karrierünk elkezdéséhez

2016. október 01. - KovácsL

Biztosan téged is gyötört már kétségérzet azzal kapcsolatban, hogy vajon az előtted álló „útkereszteződésben” a megfelelő elágazást választottad-e, és hogy valóban ebből kifolyólag úgy alakul-e a jövőd, ahogyan azt te megálmodtad.
Ezekhez a helyzetekhez adunk nektek néhány tippet.

 palyavalasztas3.png

A szívedre hallgass, ne másokra!

A bizonytalan emberek rendkívül befolyásolhatóak. Könnyen befolyásolhatja őket mások véleményem, így gyakran olyan pályát választanak a fiatalok, amelyet bár segítő szándékkal, mégis mások "erőltettek" rájuk. Leggyakrabban ez a pályaválasztás előtt álló fiataloknál tapasztalható, legyen szó akár gimnazistákról, akár egyetemistákról.

Ilyenkor sokan szeretnék eldönteni helyettünk, hogy mi a számunkra legtesthezállóbb út, merre érdemes továbbmennünk. Pedig legtöbbször sejtésük sincs arról, mi miben teljesednénk ki igazán. Ha nem vagyunk elég határozottak, könnyen eltéríthetnek minket az áhított szakmától és más irányba vezethetnek, mint amit mi a szívünk mélyén valójában szeretnénk.

Nem arra biztatunk, hogy ne hallgass meg senkit, és ne gondolj bele semmilyen más lehetőségbe, mert könnyen lehet, hogy a megfelelő pálya így kerül majd az utadba. Ugyanakkor, semmiképp se más akarata alapján dönts a saját életedről.

Amellett dönts, amit igazán magadénak érzel, amit a szíved súg, amiről akár gyermekkorod óta álmodozol, és amiben TE örömödet leled.

Legyen a munkád a szenvedélyed!

Alapvető probléma, hogy sokan más pályát választanak a pénz miatt, mint amit valójában szívesen csinálnának. Inkább keresnek többet, de élik le keservesen az életüket. Vajon megéri egy életen át boldogtalanul kelni minden reggel?

Olyan szakmát válassz, ami igazán boldoggá tesz, amit rosszabb napjaidon is szívesen csinálsz, így munkádat máris a hivatásodnak nevezheted. Mindemellett, az, hogy sokat keress, és anyagilag is kiegyensúlyozott életet élj, sokkal könnyebben bekövetkezik, és jóval nagyobb élvezetet nyújt, mivel a pénz örömmel végzett munka eredménye.

Olvass könyveket, járj tréningekre!

Ha megfogott egy ágazat, akkor ragadd meg és csavarj ki belőle mindent, amit csak tudsz. Olvass hozzá kapcsolódó könyveket, hiszen ezáltal több tudásra tehetsz szert, és ezek a gyakorlati alkalmazásával sikeresebbé, elismertebbé válhatsz.

Hasonlóan hatékony, ha tréningeken veszel részt, ugyanis ezek is nagymértékben fejlesztik, bővítik a tudásodat, nem beszélve az új kapcsolatokról, amikre egy-egy ilyen alkalommal szert tehetsz.

reading-a-book.jpg 

A képet köszönjük innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr1311749369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mákospacal 2016.10.02. 21:46:15

1. lépés: legyél szakállgyuri
süti beállítások módosítása